Нагородження переможців конкурсу 

Image title

Традиція ставити живі ялинки у кожній хаті призводить до масової вирубки цих чудових дерев, які приносять велику та незамінну користь не тільки людині, а й планеті в цілому. Щоб не сталося екологічного лиха, щоб зберегти зелені насадження у святкові дні, ми повинні навчитися по іншому прикрашати свої будинки.

Зимовий букет - найкращий новорічний подарунок рідним і друзям. Він створює особливий настрій, коли за вікнами вирує заметіль, а все навкруги під сніговою ковдрою.

Зимовий букет - це екологічно, зручно, сучасно, красиво.

Конкурс НПП «Мале Полісся» "Замість ялинки - зимовий букет" покликаний не тільки попереджувати незаконне вирубування хвойних дерев, а й формувати громадську думки про «ялинкову» проблему шляхом пропаганди заміни ялинок та сосен композиціями з гілок хвойних дерев, що дозволить значно скоротити попит на живі дерева, зберегти життя багатьом лісовим красуням, на вирощування яких необхідно багато років і чималі кошти.

Так, 16 січня 2019 року співробітниками Національного природного парку «Мале Полісся»: старшим науковим співробітником – Мнюхом О.В. та фахівцем з екологічної освіти – Лукащуком Ю.О. було проведено нагородження переможців конкурсу «Замість ялинки – зимовий букет», який проводився НПП «Мале Полісся» у рамках Всеукраїнської акції «Збережи ялинку» в період з 03.12.2018 р. по 26.12.2018 р.

Грамотами, подарунками і подяками за участь від НПП «Мале Полісся» були нагороджені переможці й учасники конкурсу навчальних закладів Ізяславщини та Славутчини.

Національний природний парк «Мале Полісся» щиро вдячний всім учасникам, адміністраціям та педагогічним колективам навчальних закладів регіону за активну участь у творчих й мистецьких конкурсах та сподіваємося на подальшу плідну співпрацю.

Приємно усвідомлювати, що завдяки Вам збережені у новорічні свята ялини і сосни будуть рости на радість людству в ХХІ столітті.